Facebook
SK | EN

Tlačová správa

13.ročník Openjazzfestu ponúka prvé mená, headlinerom 1. dňa Kurt Elling

15. marca 2023, Bratislava/Nové Mesto nad Váhom

Všetci priaznivci nielen jazzovej hudby sa môžu aj tento rok tešiť na svoj obľúbený jazzový festival na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Open air festival OpenJazzFest sa už tradične bude konať na brehu jazera v prírodnom amfiteátri a ponúkne naozaj exkluzívny program. „Dramaturgia festivalu bude tento rok naozaj pestrá aj čo sa týka jazzových žánrov, ale aj nových tvárí na slovenskej hudobnej scéne„ hovorí Tibor Zelenay, dramaturg a riaditeľ festivalu.

Už tradične sa na úvod oboch festivalových dní predstavia autorské projekty slovenských hudobníkov a festivalový program doplnia špičkoví zahraničný umelci.

V piatok 14. júla :

Festival odštartuje festival Ľubo Šamo projekt, ktorý založil jazzový huslista Ľubo Šamo a v roku 2016 bol s debutovým CD „Good Trip“ nominovaný na cenu Esprit.

https://www.youtube.com/watch?v=VMG4sSmAWkA

Ďalším účinkujúcim piatkového večera bude po prvýkrát na Slovensku skvelý gitarista Mindaugas Stumbras z Litvy, ktorý príde prezentovať svoj autorský projekt Mindaugas Stumbras Quintet.

https://www.youtube.com/watch?v=Avw7KPtcGTc

Hlavnou hviezdou piatkového večera bude lahôdka v podobe projektu SuperBlue_ Kurt Elling & Charlie Hunter. „Kurt Elling už dvakrát vystupoval v našom hudobnom klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom a chceli sme tento zážitok umožniť aj návštevníkom festivalu, tak sa nám to tento rok podarilo, čo ma veľmi teší„ dopĺňa Tibor Zelenay

https://www.youtube.com/watch?v=obF2z4X4HXM

Sobotu 15.júla :

Druhý festivalový deň otvorí medzinárodný projekt slovenskej flautistky Márie Rehákovej „TOPOĽANA“. Vo svojom sextete Topoľana spája londýnsky jazz so slovenskými ľudovými piesňami. Mária študovala jazz na londýnskej Guildhall School of Music a je držiteľkou ceny “JazzStartUp 2022”.

https://www.youtube.com/watch?v=biFTR0qtpyg

Celý program festivalu predstavia organizátori do konca apríla vrátane ďalších zaujímavých mien a samozrejme headlinera 2. festivalového dňa. „Zostáva veriť, že nás podrží počasie a návštevníci si prídu vychutnať program v pohodovej atmosfére, tak ako je u nás zvykom“ dodal na záver Tibor Zelenay.

OpenJazzFest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 24 tisíc návštevníkov. Už tradične je miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej generácie až po tú najmladšiu, všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí. Dvanásty ročník sa uskutoční 14. - 15. júla 2023, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 18:00 a koncertný program tradične od 19:00 hodiny. Festival z verejných zdrojov podporil aj Fond na podporu umenia.

 

Informácie a vstupenky:
https://www.openjazzfest.sk
https://tootoot.fm/sk
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

 

Tibor Zelenay, riaditeľ a dramaturg festivalu
tibor.zelenay@openjazzfest.sk
+421 905 615 791

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote