Facebook
SK | EN

Tlačová správa

Tlačová správa

13. 5. 2012, Nové Mesto nad Váhom

Jazzový open air festival OPEN JAZZ FEST prichádza s menom hlavného účinkujúceho. Stálo za to počkať na potvrdenie neoverených správ, lebo headlinerom tohtoročného jazzového sviatku uprostred leta na brehu jazera Zelená voda bude slávny jazzový bubeník Billy Cobham a jeho band. Tento hudobný svetobežník a svetoobčan (narodený v Paname, vyrastajúci v New Yorku a dnes žijúci vo Švajčiarsku) sa na Slovensko vracia po šiestich rokoch.

Celý život sa venuje prepájaniu jednotlivých hudobných vplyvov z rôznych kútov sveta nielen ako bubeník a perkusionista, ale aj ako skladateľ, producent a pedagóg. Jeho nahrávky a energický a komplexný štýl hry mali silný vplyv na priebeh vývoja jazzu a jazz fusion.

Spoluzakladateľ slávneho Mahavishnu Orchestra je považovaný za vytrvalého hudobného bádateľa. Hral s najjagavejšími hviezdami jazzového neba ako George Benson, bratia Breckerovci, John Scofield, či Victor Bailey, hral u Milesa Davisa...no nebránil sa ani prienikom do iných žánrov, o čom svedčí spolupráca s umelcami ako George Duke, Tony Williams, Jack Bruce, kubánskou kapelou Asere, či jeho koncertovanie s Grateful Dead. Koncom 70-tych rokov bol lídrom kapiel Atlantic, CBS, Elektra a GRP. Začiatkom roku 2000 Cobham predstavil série „The Art of Jazz“, ktoré nahral prezentoval na turné s formáciou Art of 3 (Kenny Barron, Ron Carter), a neskôr aj Art of 4, resp. Art of 5.

Významné aj jeho angažovanie sa v projektoch, ktoré presahujú koncertný rámec jeho účinkovania. Niekoľko rokov pracoval aj pre UNICEF s autistickými a hyperaktívnymi deťmi v hudobných projektov v Santos (Brazília).

Na vystúpenie legendárneho bubeníka sa môžeme tešiť v sobotný večer na záver festivalu. Billy Cobham band vystúpi v zložení:
Billy Cobham – drums
Jean-Marie Ecay – guitar
Michael Mondesir - bass
Christophe Cravero – keyboard/violin
Camelia Ben Naceur – keyboards
Junior Gill – still pan/percussion

Organizátori zároveň sľubujú, že jediný voľný čriepok v pestrej mozaike tohtoročného line up – u etablovaného letného festivalu na Považí bude známy verejnosti do konca mája a vraj to bude opäť hudobná lahôdka!

Organizátori upozorňujú na zmenu rezervačného a predajného systému vstupeniek. Vstupenky na festival sú v predaji a môžete si ich zakúpiť v sieti Ticketportal.

Pripomíname, že festival sa tohto roku uskutoční 20.-21. júla (piatok/sobota) v areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom. Jednodňový lístok je za 15 € a dvojdňový lístok stojí 20 €.

Generálny Partner

BlueNote

Reklamní partneri

Elimer Hornex Aset SOZA SKF

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote