Facebook
SK | EN

Tlačová správa

Open Jazz Fest pokračuje v predstavovaní svojho lineupu

18. 4. 2011, Nové Mesto nad Váhom

Súčasťou piatkového programu bude Štefan "Pišta" Bartuš & Jazz Brothers feat. Andy Middleton.

Štefan Pišta Bartuš je slovenský najobsadzovanejší kontrabasista a skladateľ. Zoskupenie Štefan Pišta Bartuš & JazzBrothers vzniklo v roku 2009. Hrá akustickú hudbu v modernej interpretácii. Jednotlivé skladby reflektujú najnovšie trendy džezovej hudby. Moderná fúzia latino, klasickej a freemusic v spojení spevnej melodiky je výsledkom kompozície, pričom každý člen telesa má priestor na vlastnú realizáciu formou improvizácie.

V sobotu sa návštevníci môžu tešiť na švédsku formáciu The Quiet Nights Orchestra a slovenskú jazzovú stálicu - trio PACORA.

The Quiet Nights Orchestra vznikli v roku 2006 ako pomocný sextet. Založil ho trombonista Petr Fredriksson. V súčasnosti sa kapela rozrástla na 8 členov, ktorých súčasťou je mladá talentovaná speváčka Sofie Norling. Ich hudba je ovplyvnená klasickými Blue Note nahrávkami, severskou jazzovou scénou 60. rokov, až k zvukom moderného nujazzu z rôznych kútov sveta.

PACORA trio je jedinou slovenskou jazzovou formáciou, ktorú hráva aj populárna stanica rakúskeho rozhlasu O3. Zoskupenie troch skúsených muzikantov funguje od roku 2004. Hudba tria je postavená na prelínaní jazzu a folklóru, podfarbená prvkami vážnej hudby. Ich repertoár tvoria vlastné kompozície a prearanžované jazzové štandardy. V roku 2005 triu vyšlo prvé CD v košickom vydavateľstve Hevhetia a krátko nato dostalo vysoké hodnotenie v recenzii anglického prestížneho hudobného časopisu "BBC Music". Pacora má za sebou nahrávky pre českú a slovenskú televíziu a rozhlas, rakúsky ORF a pre viacero filmov. http://www.pacoratrio.sk

Už prvé dni po Veľkej noci sa priaznivci jazzu pod holým nebom v podaní OJF môžu tešiť na meno hlavného headlinera festivalu a kompletný finálny zoznam účinkujúcich. Festival sa uskutoční 29. – 30. Júla 2011 na brehu jazera Zelená Voda pri Novom Meste nad Váhom.

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote