Facebook
SK | EN

Press release

OpenJazzFest kompletizuje program festivalu, ďalšími hviezdami budú Al Di Meola a Juna Serita.

20. apríla 2023, Bratislava/Nové Mesto nad Váhom

Openair festival OpenJazzFest na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom kompletizuje svoj program a uvádza ďalších hviezdnych účinkujúcich „ Tento rok sa nám darí tvoriť LineUp festivalu naozaj hviezdnym obsadením„ hovorí Tibor Zelenay, dramaturg a riaditeľ festivalu, „ získali sme nielen jazzovú gitarovú špičku All Di Meolu , ale po prvý krát sa v Európe predstaví aj japonská hviezdna basgitaristka Juna Serita“ pokračuje Zelenay

 

Al Di Meola je už roky stálicou medzi najlepšími jazzovými gitaristami a nie je potrebné ho obzvlášť predstavovať, jeho tvorba a spolupráce s celou jazzovou svetovou špičkou hovoria za všetko. Po skvelom koncerte v našom klube Blue Note v roku 2017 vystúpi tento fenomenálny umelec aj na festivale Openjazzfest a to ako headliner druhého festivalového dňa 15.7.2023 s projektom Al Di Meola Acoustic trio.

https://www.youtube.com/watch?v=yO92N1o-rAc&t=90s

 

Japonská basgitaristka Juna Serita bude v premiére po prvýkrát v Európe. Rockovým magazínom BEEAST bola v roku 2016 uvádzaná ako basgitaristka NO1 a má na konte viacero ocenení. Juna Serita vyštudovala hudobnú univerzitu Showa a študovala u basgitaristu Tetsua Sakuraia (ex CASIOPEA). Na festivale sa predstaví s kapelou v čisto ženskom obsadení aj so skvelou saxofonostkou Harumo Imai.

https://www.youtube.com/watch?v=p9_rkREMdZw

https://www.youtube.com/watch?v=eNqiPUACEd8

 

„Festivalový program už máme takmer skompletizovaný, predaj vstupeniek prostredníctvom platformy Tootoot je už spustený, ešte sa pokúšame o jedno prekvapenie, dúfam, že sa nám to podarí a že tento rok bude Openjazzfest obrovským zážitkom“ dodáva na záver Tibor Zelenay.

 

OpenJazzFest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 24 tisíc návštevníkov. Už tradične je miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej generácie až po tú najmladšiu, všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí. Trinásty ročník sa uskutoční 14. - 15. júla 2023, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 18:00 a koncertný program tradične od 19:00 hodiny. Festival z verejných zdrojov podporil aj Fond na podporu umenia.

 

Informácie a vstupenky:
https://www.openjazzfest.sk
https://tootoot.fm/sk
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

 

Tibor Zelenay, riaditeľ a dramaturg festivalu
tibor.zelenay@openjazzfest.sk
+421 905 615 791

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote