Facebook
SK | EN

Press release

Ďalšie hviezdy na Open Jazz Feste!

2. 6. 2015, Bratislava / Nové Mesto nad Váhom

Svoju účasť na blížiacom sa Open Jazz Feste potvrdili poslední dvaja skvelí účinkujúci - Wojtek Pilichovski a Brassballett. Môžete sa na nich na festivalovom pódiu tešiť už v sobotu 18. júla!

Wojtek Pilichovski je poľský basový supertalent, ktorý sa naplno hudbe venuje od roku 1992, kedy ho "objavil" Jan Borysewicz, ktorý vtedy hľadal basgitaristu pre svoj hudobný projekt Jan Bo. Pilichovski sa vtedy stal nielen basákom telesa, ale v Borysewiczovi získal aj mentora a učiteľa. Wojtek si pod jeho pozorným vedením vybudoval popri obdivuhodnej technickej zručnosti aj vlastný nezameniteľný, jasne inovátorský zvuk.

Svoj prvý album vydal v roku 1994, odvtedy ich dal dokopy ďalších osem, získal si uznanie širokého publika aj za hranicami rodnej krajiny a bol ocenený ako najlepší basgitarista roka.

Vďaka svojej priateľskej osobnosti a schopnosti zrozumiteľne odovzdať svoje široké vedomosti ďalej je Wojtek dnes aj uznávaným a vyhľadávaným učiteľom hudby. Pravidelne organizuje workshopy a vyučuje na prestížnych festivaloch ako napríklad newyorský Bass Player Live, alebo Euro Bass Days v talianskej Verone. Koncertne ho môžete najčastejšie zažiť so zoskupením Pilichowski Band, s ktorým sa objaví aj na Open Jazz Feste.

Brassballett

Na odľahčenie k nám zavíta aj hudobno-tanečné zoskupenie z nemeckého Hamburgu pod názvom Brassballett: zohratá kapela a zároveň energický tanečný tím, ktorý si dáva za úlohu zabaviť obecenstvo predstavením, aké sa len tak nevidí. Okrem strhujúcej hudby tak uvidíte performerov predvádzať tanečné štýly ako hop-hop, salsa, street dance, tango a mnoho iných. Nekonvenčné spojenie zvukového a obrazového zážitku vás čaká na záver Open Jazz Festu, ktorý sa aj tento koná za podpory V4 fund a uvedie umelcov zo všetkých krajín V4, čo sa už stáva tradíciou.

Festival Open Jazz Fest sa uskutoční 17. a 18. júla na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Koncerty sa začínajú každý deň od 19.00h.

Informácie a vstupenky:
http://www.openjazzfest.sk/sk

Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest
https://www.facebook.com/events/808791785834314

Hlavní reklamní partneri

ŠFRB Modra Nota

Reklamní partneri

Elimer

Generálny Partner

BlueNote

Hlavný mediálny partneri

Radio Slovensko

Špeciálna podpora

FPU

Mediálni partneri

Moja Muzika

Vstupenky

Tootoot BlueNote